vasárnap, július 19, 2009

Az elmúlt hét / Letzte Woche

Hétfőn kisütött a napocska végre. Na nem vitte túlzásba a héten, jó kis viharok is voltak. Lássuk a kedvenc pillanatokat képekben:
Am Montag ist die Sonne endlich rausgekommen. OK, es waren auch ziemliche Gewitter die Woche. Sehen wir die schönsten Momente in Bildern:

Így várjuk haza apát délben a munkából. Imád az ablakban nézelődni.
So erwarten wir am Mittag Papa von der Arbeit nach Hause. Er liebt aus dem Fenster zu schauen.


***********
Kedden a szabadnapomon végre nekivághattam a hegyeknek. Kicsit túlzásba vittem, ugyanis abszolút nem vagyok formában. Másnap izomláz formájában érződött is, de végülis jól esett.
Mindjárt a falunk mellett van ez a kis vízesés
Dienstag an meinen freien Tag war ich in den Bergen. Ich habs etwas übertrieben, ich bin überhaupt nicht in Form. Am nächsten Tag hatte ich auch Muskelkater, aber es hat gut getan.
Gleich bei unserem Dorf ist dieser kleiner Wasserfall

Persze mentem feljebb is, amíg ez a látvány terült elém. Ott lent lakunk :) Azért jó ez az útvonal, mert ezen a hegyen nincs felvonó, így egy darab turistával sem találkoztam ;) Egy gond van csak, innen le is kell jutni, na azt nagyon nem szereti a térdem.
Natürlich bin ich auch weiter rauf gegangen, bis diese Aussucht vor mir lag. Da unten wohnen wir :) Der Weg gefällt mir, denn auf diesem Berg gibt es keine Bergbahn, so habe ich keine Turisten getroffen ;) Problem ist nur, dass ich hier auch wieder runter muss und das mögen meine Knie garnicht.


Ja, és állatokkal is találkozik az ember, ha nincs forgalom. Ki figyel kit?
Und, ohne Verkehr sieht man auch Tiere. Wer beobachtet hier wem?


***********

Ami feltette az i-re a pontot a héten az a csomag volt Csillától. Még anno nyertem a tűpárnás játékában. Hát nem kedves ajándék? Nagyon eltalálta, mert már régóta szerettem volna ilyen házikót. Ami különösen tetszik, hogy hímzett is rá ;)
Csilla, tényleg nagyon örülök neki, köszönöm szépen!
Das i Tüpfelchen in dieser Woche war das Geschenk von Csilla. Ich habe bei einem Spiel bei Ihr gewonnen. Ist das nicht lieb? Sie hat es sehr getroffen, denn ich wollte schon lange so ein Häuschen. Was mir besonders gefällt, ist, dass sie auch gestickt hat ;)
Csilla danke, ich freue mich wirklich sehr darüber!


***********
Dolgozom a blogszülinapos ajándékon is, remélem hamarosan mutatni tudom ;))
Ich arbeite schon an das Blog-geburi Geschenk. Hoffe ich kann es bald zeigen ;))

5 megjegyzés:

Csipcsilla írta...

Gyönyörű helyen laktok! A helyek, a völgyek, az erdők, a friss levegő.... Régóta vágyom túrázni (bevallom most nagyon fáj a szívem!!)

Örülök, hogy tetszik az "üdvözlő-házikó"!! Nagy szeretettel készítettem!

Fércművek írta...

Jajj, fájdítod a szívem ezekkel a képekkel... (sóhaj) :) Az első kép nagyon tuti! :))

Cila Zzy írta...

A hegyi emberem, a férjem megsárgult... Gyönyörű. És az ajándék is. Most már annyiszor láttam hasonlót, hogy lehet, hogy én is megpróbálkozom valami hasonlóval!

Barbi írta...

Káprázatos helyen életek! Kutyi édes, mint mindig! Az ajándék is szép! Sajnos bedöglött a varrógépem, így az én meglepim beteljesülése még egy icipicit várat magára, de türelem! Igyekszem! :)

Erika írta...

Sárgulok itt az Alföldön... én budai lány vagyok, nem is tudom, mit keresek itt?! Csodaszép helyen laktok...! "Mit nekem te kietlen Alföldnek nyárfákkal telepített tája?!"