szombat, április 04, 2009

Egy kertitündér Zsuzskának / Eine Gartenfee für Zsuzska

Ma van Zsuzska szülinapja, és ebből az alkalomból készítettem neki egy kis meglepetést. Ugyan még nem találkoztunk személyesen, de egy nagyon kedves, segítőkész embert ismertem meg benne. Amikor megláttam a bejegyzésében, hogy hamarosan szülinapja lesz, egyből kattogott az agyam, mivel is okozhatnék örömet neki. A személyes találkát is remélem hamarosan megejtjük.
A hímzést Ursula Schertz mintája alapján készítettem. Az tetszik is, csak sajnos a varrás már kissé csálé lett, de úgy látom ez az én formám :) A legegyszerűbb kerettel nem bírok, a bonyolult dolgokat meg simán megcsinálom. Zsuzska már hívott, örült és tetszik neki :))

Heute hat Zsuzska Geburtstag, und aus diesem Anlass habe ich ihr eine kleine Überraschung gemacht. Wir haben uns leider noch nicht persönlich getroffen, aber ich habe eine sehr nette und hilfsbereite Person in Ihr kennengelernt. Als ich in einer ihrer Posts gelesen habe, dass sie bald Geburi hat, habe ich gleich überlegt womit ich ihr eine Freude machen könnte. Ich hoffe bald treffen wir uns auch persönlich.
Gestickt habe ich nach einer Vorlage von Ursula Schertz. Das gefällt mir auch, aber das genähte ist ziemlich schief geworden. Ich denke so bin ich einfach. :) Eine ganz einfache einfassung gelingt mir nicht, aber die schwierigsten sachen schon. Zsuzska hat mich schon angerufen, sie freut sich und es gefällt ihr :))

2 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Halihó! Itt a Zsuzska! Csigi, még egyszer nagyon köszönöm, és most már jöhetne az a bizonyos együtt elfogyasztott kávé! Mikoris jöttök?

Pillle írta...

Nagyon aranyosak ezek a figurák. MÁr több német blogon is láttam őket.
Szépen megvarrtad!