hétfő, február 02, 2009

Tervezgetek / Planung

Talán az eddigi varrományaimból kiderült, én nem vagyok az a virágos-romantikus fajta, viszont imádom a színeket. Már gyerekkorom óta inkább vonalzóval rajzoltam, mivel egyrészt szabad kézzel abszolút nem tudok, másrészt hihetetlen térhatású dolgokat tudtam alkotni így. Amíg a többi lány virágokat, meg pillangókat rajzolgatott az iskolapadra unalmában, én kockákat és hasonlókat.
Már régóta gondolkozom, hogy milyen falvédőt varrjak az ágyunk mellé. Kitaláltam megannyi verziót, de valahogy egyik sem az igazi. Most eldöntöttem: térhatású elemeket akarok belevinni. Terveztem 2 képet, amit nagyon-nagyon felhasználnék, a kérdés már csak az, hogy hogyan??? A színek nem túl jók, a használt programban nincs nagy választék.

Wie es vielleicht bei meinen bisherigen Arbeiten zu sehen war, bin ich nicht der blumiger-romantsicher Typ, aber ich liebe Farben. Ich habe schon in meiner Kindheit lieber mit Lineal gezeichnet, denn erstens kann ich frei Hand überhaupt nicht malen, zweitens ich so super 3D-hafte Zeichnungen schaffen konnte. Solange die anderen Mädels Blümchen und Schmetterlinge auf die Schulbank zeichneten, habe ich Würfel und Ähnliches.

Ich überlege schon lange, was für ein Wandschutz ich für neben unser Bett nähen soll. Habe viele verschiedene Varianten schon überlegt, aber die Richtige ist keiner davon. Ich will 3D haben. Habe 2 Bilder gezeichnet, die ich soo gerne verwenden würde, die Frage ist nur wie?? Die Farben sind nicht so gut, das Program hatnicht zu viel zur Auswahl.

Az első képhez Vasarely inspirált, valahol láttam egyszer hasonlót, csak teljesen más színvilággal. Azt talán nem is lesz annyira nehéz megvalósítani, de a 2. kép helyett lehet, hogy valami mást kell kitalálnom. Vagy van rá ötletetek, hogyan lehetne megvarrni?

Für das erste Bild hat mich Vasarely inspiriert, ich habe irgendwo ein ähnliches gesehen, allerdings in anderen Farben. Die ist vielleicht garnicht so schwer, aber statt die zweite muss ich vielleicht was anderes überlegen. Oder habt Ihr eine Idee, wie man es nähen könnte?

2 megjegyzés:

Dóri írta...

Na, ha ezt megcsinálod, leg a kalappal. :)) Szerintem nagyon jók a színek. Festeni fogod őket? Nem nehéz őket méteráruban összeszedni, hogy ugyanabból az anyagminőségből más-más színeket vehess és ráadásul pont olyat, amit elképzeltél?
Olvasnám rendszeresen a blogod, de nem lehet megjelölni, nincs a menüdben. Mondjuk anélkül is tudom, csak úgy könnyebb lenne (tudod, a lustaság :)).

Csigi írta...

Hát ma már nem látom olyan optimistán a dolgokat. Azt hiszem ez túl nagy fa nekem :) Még gondolkozom rajta. Mire talán egyszer kitalálom milyen legyen el is költözünk. Még sosem festettem anyagot, keresgélnem kell. Beállítom a rendszeres olvasót :)